Vanguard

Partner

Vanguard in een notendop
Ons voornaamste doel: Opkomen voor alle beleggers, hen eerlijk behandelen en hen de beste kansen bieden om succesvol te beleggen

Een ander soort beleggingsmaatschappij
Vanguard is niet zomaar een beleggingsmaatschappij. Vanguard werd in 1975 in de Verenigde Staten opgericht, op basis van een simpele maar revolutionaire gedachte: een beleggingsmaatschappij dient de fondsen die zij aanbiedt uitsluitend in het belang van haar klanten te beheren. Vanguard was de pionier die in 1976 het indexconcept introduceerde. De firma bracht in de VS het eerste indexfonds op de markt voor individuele beleggers.

Met deze benadering wisten wij het vertrouwen van miljoenen beleggers te winnen. Zo kon Vanguard een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld worden, met kantoren in Europa, Australië, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

Een unieke eigendomsstructuur
Onze klantgerichte benadering is in de Verenigde Staten verankerd in de eigendomsstructuur van The Vanguard Group, Inc. Het bedrijf staat niet op de beurs genoteerd en is evenmin in handen van een kleine groep personen. In plaats daarvan zijn de aandelen van The Vanguard Group in handen van de Amerikaanse beleggingsfondsen en ETF’s van Vanguard. Op hun beurt zijn die fondsen weer in handen van hun beleggers.

Hoe onze eigendomsstructuur klanten voordeel biedt
Dankzij deze unieke onderlinge structuur liggen onze belangen op één lijn met die van onze beleggers. Die gelijkgerichtheid vormt de basis voor de cultuur, filosofie en het beleid binnen de gehele wereldwijde Vanguard-organisatie. Ook u kunt als Nederlandse belegger van de stabiliteit, ervaring, lage kosten en klantfocus van Vanguard profiteren.

Ga voor meer informatie naar Vanguard.nl

partner logo