Lucien Engelen

Spreker

Oprichter en directeur REshape Center Radboud Universitair Medisch Centrum en adviseur van de Raad van Bestuur

Vanuit zijn rol als oprichter van het REshape Center aan het Radboud Universitair Medisch Centrum en adviseur van de Raad van Bestuur (sinds 2007) voelt hij zich het meest ‘thuis’ op het snijvlak van technologie en vergroten van de zelfredzaamheid van patiënten. Technologie en zelfredzaamheid bieden een káns onze cultuur, onze overtuigingen en vooral – hoopt hij – onze levensstijl om te buigen naar een gezonder leven. In zijn nieuwe boek Augmented Health (care) ™: “the end of the beginning”, beschrijft hij dat we aan ‘het einde van het begin’ staan van een tijdperk van bewustwording, pilots, proof of concepts etc. in de digitale transformatie van gezondheid (zorg).

Hij combineerde de werelden van het Radboud UMC en de Singularity University in Silicon Valley en in Nederland in een altijd uitdagende modus operandi, soms provocerend maar altijd techno-realistisch en met passie. Constant aan de randen van wat nu mogelijk danwel ’ normaal’ is. Een van zijn beroemde citaten is ‘de wereld zal niet op pauze gaan terwijl we debatteren over de mogelijke uitdagingen en kansen, maar zal toch écht blijven draaien en versnellen.’

Zijn missie is om het medisch centrum van de Radboud Universiteit Nijmegen en zijn netwerk in de voorhoede van innovatie te houden en een ‘zachte landing’ in de toekomst te maken en tegelijkertijd een duurzame wereldwijde gezondheidszorg (zorg) voor iedereen te creëren. Doorbraakprogramma’s, vooruitziendheid en producten creëren als de industrie zelf geen progressie heeft.

Sinds juni 2018 is Lucien tevens verbonden aan het Deloitte Center for the Edge als Global Strategist Digital Health om de impact en schaal van zijn werk verder te vergroten.

spreker logo